Utvändiga solskydd

Fönstermarkis

En klassisk och elegant fönstermarkis i kassett.
Kan manövreras utvändigt eller invändigt med band eller motor. Kassett, front och armar av pulverlackerat aluminium. Den öppna botten hindrar att smuts eller snö/is samlar sig i kassetten.

Manövrering
Utvändig eller invändig manövrering med dragband av polyester är standard. För lagring och skydd av bandet, kan markisen kompletteras med banduppsamlare. Som tillval finns manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar, tex. fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Fallarmar
Fallarmar med justerbara fjädrar ser till att duken på dina fönstermarkiser alltid hålls spänd. För särskilt utsatta lägen finns det låsbara armar som även kan användas för att ställa markiserna i exakt samma läge och ge en snygg fasad. Som ytterligare tillval finns armar med gasdämpare istället för den traditionella fönstermarkisens fjäder, det ger en utomordentlig dukspänning oavsett armvinkel.

Terrassmarkis

Finess är en modern kraftig markis som lämpar sig lika bra på den lilla uteplatsen som på restaurangernas stora uteserveringar. Rejäla vikarmar med dubbla wirar och starka fjädrar garanterar en sträckt duk och ökad säkerhet.

Ställbara armar (tillval), gör att man kan vinkla terrassmarkisen efter solhöjden. Alla komponenter är pulverlackerade för maximalt skydd mot väder och vind.

Manövrering
Utvändig manövrering med vev som standard eller motor som tillval. Vid motordrift går det att komplettera finess med automatisk styrning, till exempel fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Balkongmarkis

Förändrar balkongen till en skuggig och trivsam uteplats med en balkongmarkis, en kompakt fallarmsmarkis speciellt utvecklad för inbyggda balkonger. Fallarmar med justerbar fjäderspänning för optimal dukspänning. Robusta stödben möjliggör en flexibel montering utan hål i fasaden.

Screenmarkis

En screenmarkis eller vertikalmarkis är en benämning på en typ av ”rullgardinsmarkis”. Den monteras istället för fönstermarkiser där man vill ha en annan stil och funktion. Screenmarkisen ligger i kassett och styrs på sidorna av gejders. Väven är transparent så man ser ut genom den på dagen men den hindrar trots det solvärmen lika effektivt som en markis. Finns i flera olika färger. Regleras manuellt med band eller vev samt givetvis med motor och automatdrift.

Screenline 60

Screenline 60. Monteras på fönsterbågen och manövreras med från insidan med lina.

Markisolette

En stabil markisolette som lämpar sig för byggnader med höga fönster – allt från butiker och kontor till sjukhus och skolor. Duken löper vertikalt längs den övre delen av fönstret för att vid ett visst läge fälla ut sig som en vanlig markis. Det ger ett mycket bra skydd mot solen, samtidigt som man får fri sikt genom fönstret. Dukar finns i ett flertal varianter, till exempel ljus- och väderbeständiga och genomsiktliga.

Korgmarkis

En kraftig och flexibel korgmarkis för exempelvis restauranger, butiker, hotell och kontor. Den tilltalande, runda formen ger en känsla av lyx. Kan anpassas till de flesta byggnader och fönster eftersom vi har utrustning för att bocka aluminiumprofilerna till önskad form. Det går att trycka text eller logotyp op markisen och på så vis förvandla den till en ideal reklamplats. Ett tips är att belysa markisen underifrån så att budskapet framträder även efter mörkrets inbrott.

XL Utvändig rullgardin, här med screenduk

Fasadpersienn Nordic Light President

En utvändig persienn som ger skugga inomhus samtidigt som den skyddar fönstret från väder och vind. Lamellerna blockerar upp till 92% av solens uppvärmning – i en byggnad med luftkonditionering kan det sänka energikostnaderna betydligt. Med 50 och 80 mm lameller är President fasadpersienn särskilt väl anpassad för stora fönsterytor. Lamellerna finns i ett stort antal olika färger.